2011. június 20., hétfő

Június eleje

Rövid helyzetjelentés: 

Izzy 1 hónapja 1 éves lett, Effie mindjárt 3! 
A nagy fejlődések: Izzy elkezdett végre mászni. Már kicsit aggódtam, hogy kimarad ez a rész, de szerencsére mire a konduktorhoz kellett vinnem, már elindult négykézláb is. Effie szinte egyik napról a másikra szobatiszta lett, köszönhetően a bölcsinek, ahol a gyerkőcök  nagy része most szokott le a pelusról és így húzták egymást. 
Mindkét csajszit felvették szeptembertől közoktatási intézménybe! Juhhé! Izzy követi a nővérét a Dob utcai bölcsibe, ugyanabba a csoportba és bölcsis nénikhez. Effie a Bajza utcai oviba megy a Mazsola csoportba, nagyon kedvesnek tűnő óvó nénikhez. Mindkettőjük jele a körte lesz! Izzy megkapja az Effie jelét a bölcsiben, és az oviban is sikerült megszerezni a körtét! :)
Az öltözködésbe is változások vannak, Effie egyre önállóbban öltözik, már válogat is (sajna...). Valamint egyre gyakrabban vetkőzik is egyedül, pl. a múltkor a játszótéren is, teljesen meztelenre... Valamiért rájött a hoppáré és minden ruhát le akart venni magáról. Szerencsére felhívtam rá a figyelmét, hogy mindenki őt nézi, és erre sikerült visszaadni rá a ruhákat. Izzykém is tudja már, hogy a cipő a lábára, a sapka a fejére kell, és  haját is szereti fésülgetni. Valamint a tv kikapcsolása is remekül megy neki, a telefonba is szeret gagyogni és a virágokat is szereti (letépkedni...) Azt is jól megtanulta, hogy a játszótérről hazajőve a homokkal telt cipőket a bejárat előtt lévő nagy virágosládába öntjük. Tegnap cukin ütögette a cipőjét a láda széléhez!
Az evésben sok változás nincs. Izzy megeszik mindent, bármilyen mennyiségben és a játszón is az egyik legnagyobb kunyeráló! Effie még mindig elsősorban húsevő, kedvencei a kolbász és a bacon! 
Nagy változás viszont, hogy Izzy-t átköltöztettük az Effie szobájába! Szerencsére most egyik sem beteg, így az éjszakák elég nyugodtan telnek, viszont a fektetést még mindannyiunknak szokni kell.... Bár tegnap este 9-től már csend volt és reggel 6-ig egy szó nélkül aludtak a lányok! A nagy nyugi örömére én viszont brutál módon elaludtam a nyakam....

És persze jöjjön néhány kép a hónap elejéről:
1 megjegyzés:

  1. Most írtam, a saját bejegyzésemben, hogy mi vagyunk a legboldogabb szülők a két lányunkkal. Elnézve a képeket, olvasva az írást csatlakozhattok, egye fene Ti is.:) Van okotok rá!!!!

    VálaszTörlés