BLURB tippek

Tanácsok Fotókönyv készítéshez:

avagy ezeket tanultam a hibáimból...

- ha lehet, nagy felbontású képeket használj
- ha nagyobb méretet rendelsz ( pl. 30x30cm ) érdemes Prémium papírral kérni
- ha változtattál az elrendezésen, mentsd el sajátként :)
- figyelj a jobb és bal oldali elrendezésekre saját layout-nál (a programban található layout-ok, automatikusan rendeződnek át akkor is, ha áthelyezed őket - fejléc, lábléc, kép a külső szélen stb.)
- a betű stílusok használata gyorsít a szerkesztésen (véleményem szerint a szöveg szerkesztés eleve nehézkes a BookSmart-ban)
- ha egyedi színeket használsz, szintén mentsd el "egyéni színként"
- a jól kalibrált monitor csodákat művel (hogy ne érjen minket nagy csalódás a kézhez kapott könyv láttán - túl sötét, világos, stb. képek
- a BLURB oldalon/fórumon/blogon érdemes keresgetni, ha kérdésünk van a programmal kapcsolatban Szerintem miért a BLURB?

- most speciel ez a kedvenc fotókönyv szerkesztőm (na eddig csak a CEWE-vel próbálkoztam...)
- talán a legfontosabb szempont az ára, ami a BLURB mellet szól (egy 80 oldalas album kemény borítással adóval, kiszállítással együtt kb. 10ezer forint - majdnem ugyanez a CEWE-nél 15ezer körül van)
- fotókat, blogot, stb. (akár külön bejegyzéseket is - képekkel együtt!) egyszerűen importálhatunk be a BookSmart-al. (pl. online albumok - Flickr, Picasa stb.)
- könnyen, átláthatóan rendszerezi a feltöltött fotókat (már a könyvben használt, nem használt, online albumoknál pl. Picasa albumok szerint, de lehet file név, dátum, méret szerint is)Persze vannak "nem szeretem" dolgai is a programnak:

- kifejezetten zavar például, hogy itt nincs lehetőség a képek javítására (élesség, szín, fekete-fehérré alakítás stb.) - vagy még nem találtam rá....
- a Header/Footer automatikusan hozza a címet/oldalszámot a beszúrt új oldalaknál (sajna már jártam úgy, hogy bent maradt egy nem kívánt oldalszám)
- ha saját layout-ot szerkesztek (ugyan van 1-2 segítség, pl. vízszintes, függőleges illesztés), nincs lehetőség a szöveg- illetve kép-doboz pontos méretre állítására(csak egérrel lehet méretezni...), ugyan beállítom, hogy illessze a dobozokat a rácsra, de nekem nem nagyon sikerül pontosan odahúznom ahová szeretnémLégyszi, ha nektek is vannak hasznos/haszontalan/bármilyen tapasztalatotok, tanácsotok a programmal kapcsolatosan, osszátok meg velem! Köszi!


3 megjegyzés:

  1. Ezek után légyszí segíts nekem egy ilyet összerkani!!! (Anna

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Sajna a nyelvismeretem meglehetősen hiányos, így duplán jól jött ez a néhány tipp.
    Köszi!

    VálaszTörlés