2010. október 17., vasárnap

Sárgarépa és koriander leves

Ezt a bejegyzést már nagyon régen meg akartam írni. A képek hozzá február 20.-án készültek.... Azon a napon, amikor a terhességem 28. hetében a kórházban kötöttem ki vesegyulladással. (ld.: Minden terhesség más! ) Ma megint ezt főztem, így gondoltam végre megosztom veletek a "receptet".

Ez az egyik kedvenc levesünk, könnyű és gyorsan elkészül! A recept ötletét még a londoni tartózkodásom alatt ötlöttem ki, ahol elég sok kész és ISTENI levest vettünk a Sainsbury-ben.
Íme az eredeti:
Na igen, egy jó kis krémleveshez nem sok minden kell.
Íme, ahogy én csinálom:
(mennyiségeket nem írok, mert mindent csak "ahogy jön alapon" rakok hozzá...)
˙az alapanyagok:
˙megolvasztom a margarint/vajat:
˙ezen megpárolom a sárgarépát:
˙hozzáadom a leveskockát:
˙vizet, hogy ellepje és puhára főzöm a sárgarépát:
˙friss koriander (csináltam már szárítottal is, ma pedig fagyasztott aprítottal - éppen ami kéznél van):
˙mehet a levesbe:
˙kicsit még főzöm és jöhet a turmix:
˙végül a főzőtejszín:
˙kicsit még összefőzöm:
˙kész is van!:

Amikor a képek készültek, a fent említett okok miatt nem jutottam el a tálalásig, így ilyen képek nem készültek sajna. Ma sajtos pirítóssal ettük! Nyam-nyam! Mind elfogyott! :)2 megjegyzés:

  1. Egyszer már én is ettem ebből és isteni!! (Bagolykám, ha már gasztromán nővérrel áldott meg a sors, margarin khmmm helyett inkább vaj, leveskocka felejtős, a DMes bio levespor egy fokkal jobb)De azért nagyon büszke vagyok rád! Kajákat posztol az én hugicám!!!

    VálaszTörlés
  2. Bizony, büszke is voltam magamra, hogy a nővérkémnek ízlett a levesem!!! Pedig, ha jól emlékszem kóstolás előtt nem fűztél hozzá sok reményt...! :))(répaleves a Tekinek?)

    VálaszTörlés